sábado, 16 de mayo de 2009

TEORIA LOST


ATENCIÓ: SPOILERS GRANS COM EL TRASTO DE NACHO VIDAL
La season finale de la cinquena temporada de Lost ha deixat a gran part dels fans amb la boca oberta per la sorpresa i a una altra bona part amb la boca oberta, però per enviar a la merda els guionistes. Sembla evident que el gran xoc té a veure amb la bomba atòmica que a l’últim segon del capítol la Juliet aconsegueix fer esclatar a cop de pedra i que ens deixa a tots sense saber com collons serà el minut u de la sisena temporada i, el que és més important, si tornarem a veure en calces la Kate Austen. Aquest pot ser el gran dubte per a molts, però personalment a mi això no m’importa gaire. Com deia aquell a qui alguns anomenen AntiJacob i altres ja s’aventuren a anomenar Esaú, els guionistes ja trobaran algun “loophole” per retornar a la vida, si es que mai l’han perdut, els Oceanic 6 i companyia. El que més m’interessa és saber què passa ara amb el cadàver d’en John Locke, en Jacob i el suposat Esaú personificat en la imatge de Locke. Avui, mentre estenia la roba, activitat que ha ajudat a crear alguns dels pensaments més brillants de la història de la Humanitat, com la definició per part de Newton de la teoria de la gravetat quan va veure que li queia galeria avall el seu tanga preferit, he tingut una epifania.
Atenció a la teoria, estúpida potser, però qui diu que impossible?
1. Tenim un John Locke que camina i parla, a qui sembla que ha donat vida el destí, també conegut com Esaú, AntiJacob o fins i tot Smokey.
2. Tenim un Jacob que ha mort a mans d’en Ben sense oposar resistència, de fet sembla que ho estigués desitjant si tenim en compte com ha provocat en Ben perquè ho fes amb aquell ja mític “what about you, Ben?”.
3. Finalment tenim un cadàver incorrupte, el d’en John Locke i una frase que surt dels llavis d’en Jacob just abans de morir: “they’re coming”. Potser es refereix als Losties de 1977 o potser es refereix al grup d’Iliana, no ho sabem, però...
... i si es refereix a aquests últims? I si l’ajuda que en Jacob li demana a la Iliana és que porti el cos de Locke als peus de l’estàtua? I si Jacob no és aquell home ros i jove sinó l’esperit que habita en aquell cos? I si en morir el cos que Jacob habita el seu cos necessita habitar el cos del cadàver que tingui més a mà? I si aquest cadàver fos el de John Locke?
Viurem a la sisena temporada l’enfrontament entre el Locke fake que ha creat Esaú i el Locke posseït per Jacob? Tindrem un Locke Vs Locke? Estic boig? Això seria coherent amb els plantejaments de la sèrie? ¿Seria el primer cop que els guionistes de la sèrie fan alguna cosa que fa que un milió més d’espectadors els abandonin al crit de “fills de puta aquesta no és la sèrie que a mi m’agradava”? Hem vist ja l’últim salt mortal dels creadors de Lost? Ah, això sí que té resposta: segur que no.


No hay comentarios: